Zadelmaker

Al sinds 1982 is Zadelmakerij Wentink gespecialiseerd in het maken en herstellen van tuigen en rijzadels.

Werkzaamheden

Als zadelmaker is Bert vooral bezig met het passen, vermaken, repareren en onderhouden van zadels en tuig voor paarden. Daarnaast maakt Bert nieuwe zadels en tuig op maat. Maar ook reparatie en productie van andere lederwaren zoals bijvoorbeeld motortassen, laarzen etc hoort bij zijn werkzaamheden.

Om zadels goed passend te kunnen maken, kijkt je naar het lichaam en de bewegingen van het paard. Hiervoor heb je inzicht nodig in de anatomie en het bewegingspatroon. Je neemt de maten op van de bovenlijn (rug, schoft, schouderpartij) van het paard. Deze maten gelden als uitgangspunt voor het maken van een nieuw zadel of het op maat maken van een bestaand zadel.
Op basis van de fysieke kenmerken, leeftijd en spierontwikkeling van het paard, in combinatie met de wensen en maten van u als klant, levert Bert een zadel of tuig op maat. Daarnaast geef Bert ook advies en tips om eventuele klachten van het paard te verminderen of voorkomen.

Gediplomeerd zadelmaker

Bert Wentink is gediplomeerd zadelmaker, hij volgde zijn opleiding tot zadelmaker aan het Cordwainers Technical College in London.